Vi er nødt til at fremhæve en god E cigaret

By:

Vil du høre en kedelig nyhed?

Selvom priserne hovedsageligt stiger på cigaretter og andre tobaksvarer, og selvom nogle kæder af butikker vælger at gemme dem væk, så man aktivt skal spørge efter tobaksvarerne, og selvom der bliver heftigt kontrolleret med ID, når man skal købe tobak, så er vi faktisk inde i en negativ situation, der ikke er set mage til i flere år.

Tro det eller ej, men trods de forholdsvis velmenende indsatser, så er der i løbet af de sidste to til tre år flere unge mennesker, der er begyndt at ryge end tidligere set.

Kurven har ellers gået godt nedad siden 1990’erne, men de sidste par år har ikke været gode for en udvikling, da flere og flere yngre personer begynder at ryge.

Det er svært at sige, hvad der er skyld i denne udvikling, men selvom en opadgående kurve plejer at være en god ting, så er det slet ikke tilfældet her.

Dette skal vi have gjort noget ved, så den kurve atter begynder at pege mod gulvet og gerne helt forsvinder til sidst.

Man kan gøre mange ting lovgivningsmæssigt, men der er vist desværre lidt for lange udsigter til, at tobak bliver helt bandlyst på markedet herhjemme – og så kan de måske bare finde på at smugle fra udlandet, så tobak ender i kategorien som narkotika, der bliver solgt dyrt på gaden.

Indsatsområdet skal måske nærmere være, at man begynder at vise de unge mennesker og rygere generelt, at det er en dårlig ting at ryge, men det ved de jo godt i forvejen og bliver ved alligevel.

Så hvorfor ikke præsentere dem for et sundere alternativ, der minder meget om at ryge tobak, men som smager bedre, ikke gør dig afhængig og er godt for miljøet?

Hvis du har mistanke om, at nogle mennesker vil begynde at ryge, eller bare ryger for meget, så peg dem i retning af at købe en e-cigaret at dampe på her: https://www.esug.dk/

Posted in: E cigaret