Find et gavehit i Kay Bojesens univers

By:

Vi kender det alle sammen… Vi vil så gerne give den helt rigtige gave til fødselaren, som har alt i forvejen. Vi vil finde på en helt særlig dåbsgave til gudbarnet. Vi mangler en studentergave, som niecen kan have med sig langt ind i de voksnes rækker. Eller vi er på jagt efter den perfekte gave til brudeparret.

Egentlig behøver det ikke at være så svært, for der er masser af fine designklassikere at gå efter, når man er på jagt efter noget, som både skaber glæde og holder evigt. 

Kay Bojesens livagtige abe af træ er netop en sådan kendt og elsket, dansk designklassiker. Den lille, legende abe blev født i starten af 1950’erne, og den er stadig et sikkert gavehit i dag.

Og den livsglade abe er blot ét i flokken af ikoniske dyr af træ, som Kay Bojesen står bag. Flokken tæller også Elefant, Turtelduer og Pandabjørn for blot at nævne nogle. Faktisk blev den stadig populære kunsthåndværker verdensberømt for sine trædyr, som han skabte med sjæl, humor og glimt i øjet.

Der står også Kay Bojesens navn på andre designklassikere end dyrene af træ. Mange kender de klassiske gardere, som også er træfigurer fra Bojesens hånd. De fås i dag også i børstet stål og i guld. 

Desuden har Kay Bojesen designet lækkert bestik i et fint, tidsløst design, som passer ind i alle hjem. Hans sølvbestik fra 1938 har navnet ‘Grand Prix’, og designet holder i høj grad endnu. Grand Prix-bestikket fås i dag i mat og poleret stål. 

Der er kort sagt gaveideer for enhver smag og til enhver anledning i Kay Bojesens univers. Det kunne for eksempel være en garder med Dannebrog til fødselaren, et barnebestiksæt til dåbsbarnet, den klassiske Abe af træ – måske med en Kay Bojesen studenterhue på – til den nyslåede student og et sæt Turtelduer til brudeparret.

Posted in: kay bojesen