Bliv ikke bange for angst

By:

Det kan soleklart lyde lidt selvmodsigende, når angst jo netop sender nogle signaler til kroppen og sindet om at være ræd og bange, når der måske ikke er grund til at være det.

Er man rigtig uheldig, så kan de “rette” omstændigheder sende en i angstanfald, som er virkelig ubehagelige, så man forsøger at undgå de situationer, når man er blevet stillet diagnoseren angst og selv og sammen med en behandler har fundet ud af, hvad der er med til at aktivere angsten hos en, og hvordan man gennemfører angst behandling.

Men selvom man måske forbereder sig bedst muligt, så kan man jo ikke pakke sig ind i vat hele livet, og som du måske har læst, så har mange mennesker lært at leve med angst i en kombination af måske medicin og løbende samtaleterapi.

Dette medfører, at de ikke bare kan leve tåleligt, men også udfordre sig selv og nå nogle mål end at føle sig som ofre for tilværelsen og hele tiden skyde skylden på angsten, som udslagsgivende for ens problemer, så det ender med at blive en sovepude for ens eksistens.

En løsning er netop, at man gennemgår forskellige faser i håndteringen af, hvad man lider af, som netop kan være angst.

Disse kommende stadier, vi remser op, er ikke nogle, man lige gennemgår på en uge. De kan tage år at komme igennem, og nogle gange falde man også retur på stigen – og det skal man acceptere, som også er et punkt på listen.

Som det første bliver man vred og fortørnet over, hvad der har ramt en, så bliver man ked af det og føler sig bundet af det.

Senere indser man, at man er nødt til at acceptere det til hver en tid. Denne fase kan være lang…

Med tiden ser man, hvordan man kan leve med det, og finder man styrken, så kan man springe nogle trin op og gennemføre nogle ting trods modgang.

Posted in: angst